Ytterligare en minisemester



Vi tog husbilen ner till Grisslehamn för att göra en liten dagstripp till Ekerö på Åland. Husbilen blir bra att sova i när vi kommer tillbaka vid åttatiden på kvällen. Fler har tänkt samma tanke som oss.



Vi hinner gå en liten runda vid vattnet innan det är dags att gå ombord på färjan.



Det var ovanligt många som hade pirror för att frakta tyngre saker på, ryggsäckar hade de också. Undrar vad de skall bära som är så tungt - det måste vara stora mängder också...



Vi hamnade i en tunnel som snabbt fylldes med välutrustade människor, dom skall väl inte gå på utflykt med scouterna - eller?



Ombord på båten så skulle vi äta "Skärgårdsbord". Vi tyckte att skärgårdsbord lät mycket spännande så vi hade bestämt att äta det. Men tyvärr var det ett helt vanligt smörgåsbord som man kunde äta förr i tiden när vi brukade åka någon gång emellanåt. Smörgåsbordet var vi ju helt färdiga med och skulle inte komma på idén att göra det igen. Fast det blev ju så ändå. Dock dristade vi oss att ta en cointreau till kaffet.



Vädret var strålande och utsikten var fantastisk. Maten smakade dock väldigt bra.



Nu har vi kommit fram till Åland, vi kommer inte att gå av - det är endast 30 min innan båten vänder tillbaka till Sverige.



Ingen gick av förutom de som köpt enkel biljett. En hel del långtradare och personbilar körde av färjan.
Det står några pallar med sprit och öl och väntar på kajen, undrar vad man skall göra med dom?



Aha! Det skall med färjan...



Kurts buss skall med också.



Rampen som bilarna körde av på börjar gå upp - det blir väl tätt får vi hoppas...!



Leif går till baren för att inhandla en varsin whiskey, och ett stort glas vatten, till oss. Vi tar fram en god chokladkaka som vi njuter av tillsammans med whiskey´n.



Tillsammans med solnedgången så blev det en fantastisk kväll.



Det hade blivit riktigt mörkt när vi kom tillbaka till Grisslyhamn igen. Den lilla viken hade fått besök av en jagare som lagt till bredvid färjan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter