GOTT NYTT ÅR 2012

Tack för året som gått och vi och alla hundarna önskar er alla ett bra år, 2012.

Vargspår10 spår Ockelboreviret 2001
9 spår Sjösvedenreviret 2011

GOD JUL


Väder 19 dec Totalt 5dm -1grDet kom 2dm snö till, 5dm som ska packas. Vi får skjuta upp premiärturen med släden.

Väder 18 dec 2011

Snödjup 3dm -1g,Snöväder.

snödjup 3dm -1g, fortsatt snöväder.


Fam.Harper från England, 8 dec 2011Vi har flyttat "våra gäster hundspann" till en annan blogg. Klicka på texten.
We have moved "our guest sled dog" to another blog. Click on the text.

Väder den 5 dec 2011Idag är det gråmulet och - 4*. Några cm snö på backen, just nu kommer det ner lite snö. Kommer det att tillta eller kommer det att sluta?
Affären är stängd för säsongen.

Mer vargspårIdag såg vi två spår......och inte nog med det! Det visade sig vara ett revirmarkerande - alfaparet...?

Årets första vargspår, i snöIgår tog vi en runda , efter tv-programmet "så mycket bättre", och kom på det här vargspåret. Kan det ha varit någon av valparna kanske? Han som försökte få Roland att flyga till och med? Eller är det barnvakten som vandrar omkring ensam. Hon är nog sugen på ett eget revir och egna valpar, skulle jag tro. Hon blir nog en bra mamma nu när hon tränat på sina småsyskon.

Fansenvargen 7: Grovkalibrigt vapen...!Året då vargarna fick åtta valpar,
2001 (eller om det var året före), blev det ett fasligt ståhej och man sprang från den ena fällda älgen till den andra, i skogarna. Vargarna fick hela tiden fälla nya älgar för att få föda till familjen - ingen slagen älg fick ligga ifred. Jag tycker mig minnas att det låg 14 slagna älgar som man sprang emellan. MAN FÖRFÄRADE SIG ÖVER ATT MAN KOMMIT NÄR ÄLGEN ÄNNU INTE HADE KALLNAT. Inte en tanke på att man själv rådde för det stora antalet som vargarna fick lov att döda för att föda sina valpar. Tidningarna var fulla med rubriker och bilder på folk som stod på huvudet i dom döda älgarna, om de bestialiska vargarna och historier som oförnuftiga lärare till ovettiga skogsmänniskor uttalat sig om: Barnen äts upp, ingen törs gå ut, vargens fel att älgarna tagit slut, folk flyttar till städer, avfolkning av landsbygden...osv.

Vi blev uppringda av en reporter på radio gävleborg som ville intervjua en ickejägare som bodde mitt i vargrevir om hur de förhöll sig till vargarna. Han kom och gjorde intervjun och vi sade att vi hade inget problem med det men tyckte ju förstås synd om dem som verkligen gick omkring och var rädd.

Vi skulle åka hundspann på en tvådagarstur med "myggjägarna" från Gysinge. Vi startade på fredag och kom tillbaka hem på lördagen då vi satte oss i affären och åt kôlbullar, lagom för att lyssna på intervjun som då sändes på radion. Morgonen efter så märkte vi att en varningsskylt för hundspann, som stod på snöplogkanten, ramlat omkull. Leif reste upp den och upptäckte att den skjutits med tre skott som gått rakt igenom - i riktning mot huset!
Vi tänkte inte på att anmäla detta "hyss", som vi tyckte att det var, men med den hatfulla otäcka utveckling som hela vargdebatten tog så förstod vi att det var angeläget att anmäla. En vecka efteråt så ringde vi och anmälde detta - det betraktades som "skadegörelse". Då gick man ut med att det var vi själva som skjutit i skylten för att "misskreditera jägarna".


Man har nu hittat ett sändarhalsband som skurits loss från en varg, skulle tro att den inte levde längre. Även här använder man den retoriken att -"det är vargkramare som gjort det för att misskreditera jägare". Intelligent?

Här nedan några inlägg som jag kopierat från en jakttidning angående halsbandet. inlägg 27 är en f.d. polis' inlägg. Jag tänker med fasa på om man skulle bli tvungen att ta kontakt med honom i ett polisärende! Jag ryser vid blotta tanken. Tillika kör han med samma uttryck! Intelligent?


Jag får säga som min vanligtvis timida svärmor, som blivit dement, sade till en gammal man som upprepade samma nonsens om några bestick : Har du inget nytt att komma med så är det lika bra att du håller tyst!

I ärlighetens namn - det börjar bli patetiskt!

#########################################################################
#########################################################################_______________________________________________________________________________________________

Ett sändarhalsband från en märkt varg påträffades på tisdagsmorgonen instoppat under en stubbe i Värmland. Nu utreder polisen misstänkt illegal vargjakt

Så illa gömmer en jägare inte ens sina exkrementer om han varit tvungen att lätta på trycket! Nej här är det nånting lurt i görningen.
Tror inte ens att normalt funtat folk går på en sån här grej. Dom begriper att om en varg tjuvskjutits och man tagit av halsbandet, så hade man också sett till att slå sändaren sönder i småbitar. Tror jag iallafall.27. Vem är brottslingen.
Av Nils Björklund. 2011-11-30 10:50

En förgiftad falukorv - nu ett halsband. Länstyrelsen vill visa på Olagligheterna. Vem har lagt ut den förgiftade falukorven el lagt ut halsbandet. Det är dock ej några jägare. Endas vargkramare har detta intresse!!!!! NB.

4. Alltid lika snabba att dra slutsatser.
Av Stoner 2011-11-29 19:07

Så fort ett sändarhalsband hittas, så bara måste det vara illegal jakt. Det finns en oerhörd romantisering kring detta. Och man glömmer ofta en mänsklig svaghet - slöhet.

Faktum är att det lika gärna kan vara en person som hittat halsbandet på en död varg, inte vetat vad göra med det, burit det med sig en bit, lagt det vid en stubbe och dragit hem.

Precis som med alla barnvantar och halsdukar man ser upphängda på staket eller uppträdda på stolpar. Udda platser där de helt säkert inte tappades.

Hur många som hittar en död ringmärkt fågel tar med sig hela fågeln tillbaka? Hur många av de som faktiskt gör det lämnar sedan in ringen?

Lägg till en sannolikhetskalkyl och det mesta pekar på tjuvjakt. Men det är inte samma sak som att det verkligen hänt.

6. Här på forumet har man
Av Uffe Stridsberg 2011-11-29 19:21

större bekymmer över vad det kostar att avslöja illegal jakt än över att det faktiskt förekommer illegal jakt.
Hur tänker ni, om ni över huvud taget tänker? Eller styrs ni bara helt av era varghatarreflexer?
Hur representativa för jägarkåren är ni???


54. Om det är
Av på 2011-12-01 07:16

Om det är sant så kan jag bara jubla, varje död varg är ett steg i rätt riktning. Kanske någon MP som varit inbland i detta för att skapa opinion

10. Har aldig fallit
Av ngj 2011-11-29 19:58

er in att det gör er sak värre och kostar samhället an massa att ni inte håller efter dessa brottslingar i era led?

17. Påhittad historia?
Av RK 2011-11-29 22:27

Leker med tanken att vargkramare lagt ut halsbandet. Är väl ingen som tror att lite mossa hindrar dagens teknik..


7. Hoppas på ett mycket noga polisarbete!
Av Foxen 2011-11-29 19:29

Hoppas polisen lägger mycket arbete på det här, med DNA-tester mm, och att de är opartiska. ALDRIG att någon skjuter en varg med sändare och sedan låter sändaren vara hel under en stubbe.

Det här är en opinionsåtgärd från bevarande sidan. De skall bevisa att de fått data från denna sändare fram tills nyligen, de skall bevisa att de inte har haft något experiment för sig där vargen dör av "forskarnas" arbete, som det var med de två vargarna som de dränkte själva. Kolla om det är möjligt att detta band har varit i bruk sedan i vintras. Ej släppa bandet till bevarande sidan innan utredningen är klar. Varför upphäva yppandeförbudet? Det måste vara bättre för polisen att det inte kommer ut. Varför var Länsstyrelsen så ivriga att släppa det?

#########################################################################
#########################################################################

1,1 mils träningsrunda 2 dec 2011På dagens träning var det frusen mark för första gången. Vis av många träningspass på frusna grusvägar genom åren så vet vi att det inte går att köra mer än 6 km vid upprepade pass. Den här gången körde vi på vägen som kördes sönder för några dagar sedan. Trampdynorna klarade sig men det blev tre brutna klor - de hade fastnat i den frusna sönderkörda leran. Nu får de springa löst uppe på "kullen" några dagar med sockor på för dem som mist en klo.

Titta gärna på några videosnuttar på dagens tur.  Video 1. Video 2. Video 3. Video 4.

RSS 2.0
web counter