Ljusnan på besök 26 jan. 2012


Idag hade vi besök av en reporter och en fotograf som skulle göra ett reportage. De åkte omkring i regionen och sökte efter vinteraktiviteter som de provade på och skrev lite om sin upplevelse.

 

Vi började förstås med en tur sittande i släden. Han tror han sitter säkert men snart är det dags att kliva upp och ta över spannet.

 

Vi skulle prova ett nytt sätt att ta aktionkort utifrån hundperspektiv och riggade fast en liten kamera i mittlinan. Det skall bli spännande att se om det blir några bilder.

 

Ledarhundarna, Bakka & Billan blänger på mig och undrar vad fasen vi håller på med. Nu måste vi sätta igång matte, säger deras blickar.

 

Vi bytte efter ett tag och reportern, Olle tog platsen som muscher. Jag satt i släden och åkte för en gångs skull, härligt! Sedan bytte jag och fotografen plats.

 

Jag skulle tro att han fick fina kort under de snötyngda grenarna.

 

Han klarade galant att köra spannet.

 

Vi avslutade i affären med en kopp kaffe och lite intervjuande. Det skall bli spännande att se reportaget. Kanske det skulle komma ut i lördagsnumret. Vi ses igen.


Träningsrunda 24 januari 2012

Räven raskar över gårdenRäven kommer varje natt och tänder knutlampan som går igång vid rörelse. För några veckopr sedan var det ganska mulet och snön yrde. Räven dristade sig in på gården, han trodde nog att han inte syntes. Han verkar dock helt frisk och inte skabbsmittad. Tur det, skulle vara katastrof att få skabb på hundarna.

Väder 2012 01 17. Solen tittar fram -1gr


Hundträning med LucasIdag är det träning för hundarna och Lucas och mamma Jennie.
Gå in och titta på Lucas runda med Spirit i led, han är en riktig farthållare. Eller hur?Jennie körde ett spann också. Kan det utmynna i en tävling kanske?Som synes så är det i underkant med snömängden.Vi är glad för varje snöflinga som dalar ner.

Fransmän som besökt ossDet här reportaget finns på nya bloggen. This story is on a new blog page. Click here.

Nattlig besökareDen här fina räven är ständigt återkommande på kvällar och nätter. Han/hon går runt och letar efter lite matrester. Ingen av hundarna bryr sig, de lyfter inte ens på ögonlocket. Undrar hur många möten Bullen och räven haft? Båda är ju hunddjur, undrar om det skulle kunna bli några avkommor - om det är en tik förstås.

Torsdag 5 jan 2012. Soligt -9gr nu på morgonen.Prepparering av kortturen.Mats anglar på Grästjärn.Kortturen sladdad o klar för hundarna.Vi tittar in i Gästrikland.

RSS 2.0
web counter