Cirkeln Ödmården, gör ett besök på Ödmården den 6 okt 2010Jag gick en promenad för en vecka sedan och passade då på att plocka lite kantareller som jag stoppade i fickan på min slitna gamla tröja. När jag var på väg hem stannade det en bil med fyra personer i, de undrade var Katrineberg låg. Jag kunde svara dem att de faktiskt befann sig just i Katrineberg. De undrade också var "Lanthandelsmuseet" låg, det fanns ju inga skyltar.
Jag kunde ju tala om för dem att det var jag som hade lanthandelsmuseet och att de precis passerat förbi det.

De hade precis avslutat en cirkel som handlade om Ödmården och de planerade att ta med sig cirkeldeltagarna på en liten rundresa på Ödmården, som ligger uppe på Finnskogen.
Detta resulterade i att vi kom överens om att gänget skulle komma påföljande onsdag och att vi skulle ta fika i bygdegården före besöket i Westbergs gamla lanthandeln.Någon buss hade man inte utan man åkte i sina bilar. Här är man på väg till bygdegården.Hjärtligt välkomna är ni allesammans.Natruligtvis berättade vi om alla händelser från 1200 talet fram till våra dagar.Och om bygdegården, hur hela Nalen kom till by'n.Och om man berättar om Nalen så kommer man ju naturligtvis genast in på Carl-David Othzén.Ja, några kände faktiskt till honom.Kaffe och smörgås smakade bra.Spännande att läsa om Ödmården som var lite halvvilt med rövare och lösspringande stigmän, som tex. stigman Sote.Det skulle ha varit både kul och farligt att ha levat på den tiden.Kanske ni skulle kunna berätta för oss och Ödmården nästa gång ni kommer hit, eller hur?Leif berättade om Pankfors.Och Gullan berättade - ja en massa...Sedan tog man bilarna och förflyttade sig till "Westbergs".Spännande att se Olofs affär.Hösten har kommit till Katrineberg oc h affären är stängd för säsongen, men för ett sådant här gäng öppnar man ju förståss.Det finns ju grejor både uppe och nere.Oj oj oj...Lite djupare diskussioner blir det ibland.Turligt nog så fanns det lite karameller kvar så det blev några strutar.Bara glada miner.Hit kan man ju åka flera gånger.En karamellstrut skall man ju ha.Från igelkottar till Pärlglans.En strut tack!Undrar om Olof slog på den här apparaten.Nostalgiska minnen kommer upp...Nu är det dags att åka vidare till Jädraås och Medskogssjön.Tur att vi träffades på vägen så vi kunde arrangera ert besök i Katrineberg och tack Ann & Bo för att ni tog med er era cirkeldeltagare.

Tack för att ni kom till oss, hopps ni gör hela dagsturen hos oss. Ni är mycket välkomna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter