ARBETARBLADET 18 november 2010



Det här är första gången som en tidning intervjuar Lucas om hans karatetävlingar - Roligt!

Lucas har ju tränat karate under sex år, mer än halva sitt liv. Han har blivit både snabb och explosiv med en fin teknik. Han fick utmärkelsen "bästa tekiniker" utav 200 tävlande, både vuxna och ungdomar i Belgien i maj i år.
Han har lärt sig att göra höga och fina sparkar på träningarna och han har vunnit många tävlingar genom sin skicklighet. Det är viktigt att få till ordentliga sparkar, även om de inte är hårda. Det är nämligen så att det finns vissa punkter på kroppen som skall markeras för att få tillgodoräkna sig poäng. Så det gäller att få till det, om man vill vinna, och det har han anammat.
Klubben brukar även få utmärkelsen "bästa klubb" bland alla medverkande klubbar.
Här ovan är en bild på Lucas samling av priser från KM 2006 till senaste  tävlingen i Belgien. Han förvarar dem i familjens egen dojo, i husets källare.

Robert Wiklund, Wiklunds dojo, är mannen bakom de framgångsrika resultaten runt om i världen för både Lucas och många av klubbens medlemmar. Både tekniskt och mentalt. Många har t.ex. varit i Japan och tävlat och placerat sig bland toppen - i deras mästerskap! Det är väl fantastiskt, eller hur?

I artikeln nedan kan man skönja reporterns sensationslystnad med Youtub! Trevligt för honom att få till ett iögonfallande scoop... 





Kommentarer
Postat av: Lucas

Anmäl dig till dagens blogg nu om du vill :)

2010-11-18 @ 14:04:55
URL: http://modegrabben.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter