Pimpeltävling 28 mars
Rockaladan ligger på andra sidan sjön Kaxen. Den har använts till förvaring av hö som slåttats på myrängarna vid Rocka.

Nu använder vi bybor ladan vid pimpeltävling, gökotta och när helst vi känner för att bara sitta i solnedgången och grilla oss en korv m.m.I dag slår vi upp portarna på Rockaladan inför årets pimpeltävling. Yvonne och Lennart är klipporna i vår lilla förenings årliga tävling. Lennart är fiskeexperten som sköter fiskedelen, medan Yvonne sköter kaffe- och korv-försäljningsdelen.
Här har Yvonne fått hjälp med att ställa bordet tillrätta.Svea, som står längre bak har bakat fikabrödet och Ture, som sitter på skotern, fiskar (har dock tagit en paus).
Sonja, i rött verkar just i stånd med att fika. Korv eller kaffe?De tävlande verkar ha samlats i klungor. Tursamt nog så hade vi en del minusgrader nätterna innan tävlingen så stöpet som funnits på sjöarna under en längre tid har frusit till ett bärande lager, dock med risk för dubbelis.Undrar vilka det här är  ? Kan det vara Roger från Lillbo tro?Det ser nog snarare ut som Ove och Sonja från Lillbo.Lennart sköter inte bara själva tävlingen, han sköter också grillningen - han är nog expert vid det här laget.Byn är nog tömd på folk nu, alla är ute på isen och pimplar - eller?
Det var en från Lillbo som kom etta och tvåa, ja, även trea.

Nu är det så att detta är ju inte slumpen - det är faktiskt kutym den här dagen.

Vår lilla förening fick in en hel del pengar genom att våra medlemmar ställde upp och tävlade. De som bakade till fikat drog också in pengar till vår förening och likaså de som skötte grillningen och försäljningen.

Vi brukar även ha arrangemang som dragspelsaftnar och pubaftnar för föreningens medlemmar (och andra) - gissa om det är ett trevligt sätt att dra in pengar till föreningen, då hjälps vi alla åt genom att komma som gäster.

Vi välkomnar alla som vill bli medlemmar och gäster till våra tillställningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter