Guldkanten finns på FinnskogenDen här häftiga bilen dök upp på morgonen och ur kom ett glatt gäng.
Bilen och dess personal förverkligar många drömmar och efterlängtade mål för ett stort antal pensionärer i Sandviken.
I dag styrde de bilen till Katrineberg på Finnskogen och till oss.Ros-Britt och Susanne blev välkomnad av Bullen.89-åriga Sigrid och Elisabeth tar sig en macka och en kopp kaffe innan äventyret startar.
Sigrid har längtat efter att få åka hundspann, vilken tur jag har som fått chansen att få förverkliga hennes önskan.Alrik, ännu en som vill åka hundspann. Han är dock lillpojken med sina 86 år.
Alrik som arbetat i Högbo bruk under sin aktiva tid tar vant med sig "konken" med extrakläder. Den har varit med om mycket under åren - om den bara kunde berätta! Man kunde kanske få lära sig både ett och annat...Ros-Britt tar plats i släden.Sigrid passar på att slå sig ner i rullstolen...Sven-Olov tar fram ett par vindtäta byxor som Sigrid får på sig - "ungdomen nu för tiden kan ju inte klä´ sig".Det var ett härligt vinterväder med fjällkänsla.Ros-Britt och Susanne njöt av det härliga vädret och färden.Nu byter vi passagerare i släden.Sigrid och Elisabeth har tagit plats i släden. Sigrid har bott i Jädraås där pappan var skogvaktare. Sigrid har så mycket att berätta om hur det var på skogarna förr i tiden.När vi åker förbi lavskrikorna berättar Sigrid om hur de lärde sig öppna ryggsäckarna för att komma åt skogsarbetarnas matsäckar.Alrik och Sven-Olov var de enda grabbarna i gänget - kan det vara därför de åkte tillsammans? Ni vet "grabbar emellan".Som ett "jehu" går det nerför backen......och nerför....och längre.....och längre......ner.Dagen avslutas med kolbullarLite skämt kommer det alltid emellanåt.Man behöver inte frysa om fötterna - dög dom åt armén så duger dom åt oss.Finns det inget bord så får man skapa sig ett....och en del "sitter nöjd"......och en del underhöll kocken.Kan ni tänka er att vi fick varsin kram av Sigrid! Tack för att ni kom till oss, det känns mycket viktigt och roligt.
Välkommen igen!

Kommentarer
Postat av: Sonia och Owe

Vilket fantastiskt reportage!

Denna utfärd borde det skrivas om i dagspressen.

Vilket äventyr.

Det är aldrig försent.......

Owe och Sonia i Lillbo

2009-03-26 @ 17:00:22
Postat av: Gullan

Tack! Ni har rätt - det är aldrig för sent. Nästa vecka kommer det en som är mitt emellan 90 & 100, då kanske man skulle prata med pressen...!

2009-03-26 @ 20:59:23
Postat av: Örjan

Pigga åldringar från Sandviken, men så är ju de Saikare också?

2009-03-27 @ 11:14:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter