Nyårsfirande 2008-2009



På nyårsaftons morgon tittade vi lite på TV4. De häftiga kockarna tillredde en nyårssupé, mycket exklusivt och dyrt - hyvlad tryffel på gåslever.

Vad skulle vi ha på nyårsafton? Ja, någon tryffel har vi ju inte i våra gömmor men väl kyckling i frysen. Sagt och gjort så tinade vi kycklingen och eldade upp vedspisen så ugnen fick skaplig temperatur.
Vi satte in den styckade, kryddade kycklingen och lade in några vedträn ytterligare.

Därefter tog vi skotern och körde efter leden in i Gästrikland. Vi visste att det var avverkat stora stycken av en mycket vacker storskog som vi brukade åka genom med våra gäster. Vi anade också att marken där leden går fram var förstörd av de stora tunga maskinerna som sjunker ner och skapar stora diken.
Mycket riktigt var en ganska lång sträcka förstörd så vi får lov att dra om leden.

Väl hemma igen så var det bara att inta vingar och lår av den supergoda kycklingen. Den var så precis lagom och mör som den bara kan bli om den står på eftervärme under en lång tid. Resten av kycklingen blev senare till "Flygande Jacob" som vi intog till "Grevinnan och Betjänten".



Strax före tolv var det dags att ta en promenad fram till "Bruket" för att sammanstråla vid kyrkan med de andra i byn, ringa in det nya året och skåla i champagne.



Titta på fyrverkeriet som Lennart skjuter upp.



Barnen sitter på  första parkett för att se det sprakande fyrverkeriet.



Leif fick sig en god pratstund på kyrkbacken.



Folk kom från små byar och stugor runt omkring.
De skingrades efter tolvslaget och började promenaden hem till sin egen stuga.
Nu dröjer det ett helt år till nästa nyårsvaka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter