Gäster 8 februari



I dag skall vi fira Roger som fyllt 60 år. Hans barn har fixat turen som han gör tillsmmans med sin Ingeli. Han är dock inte intresserad av att köra själv så det blir att sitta i släden.



Ingeli vill inte heller köra själv så det är bara att sätta sig tillrätta i släden.



En som defenitivt vill köra själv är Evelina. Hon har arbetat på hundspannskennel både i Åre och i Alaska. Ja, hon har faktiskt både tränat hundar, kört turister och tävlat.



Vi gör i ordning ett åttaspann åt henne, Patrik kan börja med att sitta i släden.



Dags att hoppa ner i släden. Ice och Kokki, förra årets ledarhundar som passerat ålderssträcket, har hamnat mitt i spannet. De kommer att hålla ner hastigheten ganska mycket, dock gör de sitt jobb ändå.



Iväg går det uppför backarna, 100 meters stigning.



Väl uppe på höjderna visar det sig att Evelinas spann går snabbare än mitt, hon får stå och bromsa, så vi bestämde oss för att skifta hundar.



Ungdomarna Balo och Pajas får byta med Ice och Kokki. Patrik och...



Leif skiftar hundar åt oss.



Färden fortsätter över isen.



Patrik åker fortfarande i släden. Evelina får jobba ganska mycket för att hålla jämna steg med mig. Jag tog ju två unghundar och gav henne två gamla...



Genom "Trollskogen" och ut på andra sjön.



På vägen hem byter Evelina och Patrik. Patrik får äntligen prova på och köra hundspann. Det är ju klart att man brukar ju inte börja med ett åttaspann. Men har man en van "Muscher" med sig så är det o.k. Det dröjer nog inte länge innan de kommer med ett eget åttaspann - de har ju faktiskt tre hundar redan.

Föret var tungt och kärvt då temperaturen höll sig ganska långt under nollstrecket. Hundarna på åttaspannet gick ganska sakta så vi satte de två grabbarna på skotern vilket de naturligtvis inte hade något emot - det skall ju ferra under baken. 



Då vi var ganska nerkylda så kändes det bra att äta kôlbullarna inomhus.

Tack för att ni kom, vi ser fram emot att få träffa er igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter