Grötafton på Loses



Efter att ha festat i två dagar tillsammans med 40 åringen Veronica, Christer och övrig släkt och vänner så åkte vi till Loses i Gustafsfors här på Finnskogen.
Det var dags för den årliga grötaftonen på Loses och den åkte vi ju naturligtsvis till. Kristina och David-Reino kokar den godaste risgrynsgröten, gör de godaste skinkmackorna samt ordnar den bästa orkestern för sånger och underhållning. Det brukar vara c.a 60 personer som strålar samman och det är bildligt talat "högt i tak" i teaterladan.
Loses är David-Reinos skapelse, Finnskogsteatern, en friluftsteater med vridläktare som vrider hela publiken varefter scenerna ändras - den enda i sitt slag i hela Norden.
Man sätter upp en teater per säsong och den brukar gå under augusti månad. Vi går varje år! Det är toppen.

David-Reino är guiden Risten på vår gemensamma busstur "Livet på Finnskogen", en mycket bra och underhållande tur som varar en hel dag, bussen åker då runt på Finnskogen. Vi är sex olika "stationer" som samarbetar, alla boende och uppväxta på Finnskogen. Gå in på vår hemsida www.finnskogsupplevelser.se och läs under "Livet på Finnskogen" så får du veta mer.



Vi passade ju naturligtvis på att titta efter vargspår. Det hade ju snöat några fjun så vi tittade efter spår med lite snö i, man känner dock igen spårgroparna och steglängden på varg. Det fanns inga så vargarna finns på annat håll, och det berättar ju också en historia...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter