Träning 16 dec



Väl hemkommen efter dagens träningsrunda återstår att sela av hundarna och släppa in dem i sina hundgårdar.
Skönt att se lamporna lysa efter att ha varit utan elektricitet sedan i Söndags. Dock har den varit igång då och då under några timmar, lagom för att kolla mail och fylla på vattenförråden.

Vi undrade dock när tre Fortumbilar stod parkerade med blinkande lampor framför vårt hus. Det visade sig att byn som får sin elektricitet efter oss inte kommit igång. Det visade sig också att kabeln helt enkelt gått av på ett ställe och gnistorna "stod som spön i backen" när männen kom dit. Tur att det inte var en torr sommar, då hade det kunnat sluta med skogsbrand. Vi får hoppas de också får sin el snart.



Bullen & Ufo gick i led.
Balo & Pajas går som andra par.



Wok & Bonny går tredje par.

Wok har varit en riktig gris mot tikar, han har grälat och läxat upp dem han gått med. Alla tikar har avskytt honom.
Han har också varit skvallerbyttan i gänget, har alltid slagit larm om det är någon som gjort något som han tycker att vi borde veta om. Nu går han med Bonny (unghund) och beter sig exemplariskt, udden verkar att ha gått ur honom - kan det vara åldern?
Hans mammas kullbror är faktiskt såld till Alaska och går/gick (han är nog prnsionerad nu) i led på Rick Svenssons spann, en av de ledande spannen på Iditarod.

Ronja & Ulva fjärde par.



Spirit & Lisa går som femte par.

Spirit, en unghund som har hyss för sig, han backar ur selen när vi stannar och inte kommer iväg fort nog. Tror dock att han är ivrig och försöker få av sig den dumma selen som hämmar honom att springa ikapp ledarhundarna och ta täten. Det gäller att sätta fast sele och halsband så att han inte lyckas. Han kommer dock att lära sig med tiden.



Leif fick sig några brottningsmatcher med honom - jag vet inte om Spirit avgick med segern...!



Sist, som wheeldogs går Gopen & Wolf.

Dom är ett mycket omaka par som egentligen inte skall gå ihop p.g.a storleken. Dom har en dotter ihop (tjuvparning)som heter Itchie. Lyckligtvis blev det bara en valp. Föräldrarna går tillsammans med henne i hundgården, därför hamnar de tillsammans i spannet.
Itchie är en kopia av sin pappa och hon är dessutom "pappas flicka".
När vi åker iväg med spannet och föräldrarna är med står hon och kollar in och ylar för fullt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter