Regeringen som gör allt legitimt under "Ordnade former"

Det har varit omtumlande dygn sedan vargjakten började. Vi hade berett oss på sorg men det visade sig bli en riktig skräckupplevelse. 
Det har varit svårt att mobilisera ihop krafter för att uppdatera bloggen. Inte för att vi inte får ihop material, nej tvärtom. 



Vi fick ju en ny regering som med buller och bång gick ut med löften att"ställa allt till rätta" för Svenska folket. De började med ett MysPys - möte uppe på Maud Olofssons gård.

Maud ”Thatcher” Olofsson tog genast kommandot och raljerade vitt och brett hur bra allt skulle bli. Hon skulle minsann ta hand om småföretagare och göra livet lite ljusare för dem.
Så lurade hon till sig de unga entreprenörerna. Ja, till och med våra kära ungdomar gick på det valfläsket.

Hon utlyste sig till och med till "Rymdminister" när Christer Fuglesang kom tillbaka från sin rymdfärd. Fast det var nog för att hon skulle få kredit för hans färd, man minns nog hur hon stod och kurrade som en katt.

De lovade också att sänka skatterna och att få alla i jobb. Ja, skatterna sänktes MEN BARA NÅGRA HUNDRALAPPAR till vanliga arbetare.
Och TIOTUSENTALS KRONOR (och mer, mer, mer...) till välbeställda. Inte undra på att pengarna inte räcker till vår sociala omsorg. Pigskatten verkar ju ha utnyttjats - i alla fall av av de som hade råd...

Alla vet ju hur det gått för arbetslösa och sjukskrivna.
I början av förra seklet hade människor det svårt i Sverige.
De fick gå till fattigvården för att få ett mål mat och tak över huvudet.
En situation som i början av detta sekel återupprepar sig...
..
Snart började nedläggningarna av stora företag och pressen på Maud ”Thatcher” Olovsson att göra något åt saken. Hon fann sig snart och lovade folket att vi kommer att se till att de lägger ner företaget "under ordnade former". Det har blivit Maud ”Thatcher” Olovssons slagord som tydligen ger legetimitet till allt tok hon gör. 

Fast verkligheten börjar komma ikapp, och Centerpartiet är farligt nära en kollaps. Vad kommer de att säga till sina unga väljare när de ersätts av Sverigedemokraterna?


VARGJAKTEN 2 januari 2010



Ja, nu har det hänt! Vargstammen är decimerad till Andreas Carlgren och Maud ”Thatcher” Olovssons belåtenhet.
För de hade ju också lovat jägarna att de skulle få börja jaga varg, bara de fick makten.

Jag tyckte dock lite synd om Andreas Carlgren när han hade presskonferens gällande klartecken till vargjakt. Karln stod ju nästan och grinade i TV-rutan. Då tänkte jag "kan det verkligen vara riktigt klokt att ha en sådan här svag och skröplig människa på en så stor post som att vara miljöminister. Med tanke på hotet om världens undergång genom globala uppvärmningen m.m. Och med facit i hand - vargjakten! Då förstår man att vi tar en stor risk med att låta honom sköta våra viktigaste frågor. Han har ju verkligen visat att han inte kan stå emot lite tryck och det är mycket oroväckande...!

Samtidigt tänker jag på miljöpartets Peter Eriksson som ÄR mr. miljö, djur och natur. Visste ni förresten att Peter Eriksson skrivit en mycket bra bok om spårning tillsamman med Åke Aronsson. Han vet hur rovdjur skall bevaras.

En rödgrön regering vore perfekt för oss, Sossarna får stå som garant för Svenska folkets "väl och ve". Miljöpartiet får stå som garant för att miljö, djur och natur räddas och bevaras. 
Det absolut viktigaste är att vi slipper uppleva "alliansens" lappkast som de inte har den ringase aning om vad det blir för slutprodukt i förlängningen.

För att verkligen vara på säkra sidan för att få vargjakt så satsade jägarkåren på en ordentlig lobbyismen. Ja, naturligtvis hade de ju råd att betala för den framgångsrika lobbyverksamheten – de får ju enorma pengar från staten! Ja, just staten! Vi är ju alla med och betalar. Undrar hur mycket jag betalar, men det kan ju inte vara så mycket med tanke på det lilla jag tjänar.

Lobbyismen, vad är det egentligen?
Man betalar någon/några att springa med skvaller/modifierad information/lockbeten till väl utvalda nyckelpersoner som sitter i beslutsställning. Upprepar man en fiktiv berättelse tillräckligt många gånger så blir det ju till slut en sanning, så småningom. Det var bara ett konstaterande när Moderata ungdomsordförande medgav i TV att "vi har nog blivit förda bakom ljuset av lobbyisterna".
Det värsta är att alla vi 80/90% av Sveriges befolkning som inte är jägare utnyttjas av lobbyisterna då de "talar om" för regeringen att det är oss det skall rädda, i första hand.

De som har lobbat mest av alla i Sverige är just jägarorganisationerna. Undrar hur jag skall gå till väga för att kunna lobba, eller alla andra 80/90 procenten av Svenska folket som vill ha en livskraftig vargstam och inte en som nu, sönderskjuten.
Är det demokrati? Eller är det början på något nytt eller till och med nygammalt?

Förslaget på vargjakt
klubbades igenom med buller och bång och Olof Lidberg gick vidare med och lägga ribban för vargjakten. Ingenting förutom Galvenreviret skulle sparas. Ja det gjorde faktiskt ingenting om delar av Galvenvargarna sköts heller. Det var fritt fram att skjuta alfaparen också, stod han och raljerade i TV nyheterna.



Förvåningen var stor (fast egentligen inte, det var ju solklart) när det stod klart att man satt som prioritet ett att skjuta alfatiken i Ockelbareviret och hennes följeslagare, en trolig unghanne som inte betedde sig riktigt vuxet vad man kunde utläsa av hans tafatta markeringar, det verkar som om han försökt skriva något i snön.

Samtidigt prioriterar man avskjutning i Korsårevirets också. Alfaparet?

Men! Varför inte ta Voxnarevirets hunddräpare
, enligt tidningarna. Det valde man att inte göra!? Man kanske inte är så rädd om sina hundar ändå som man hävdar när man läser tidningarna.

Fast i Amungenreviret har man ju dödat Alfadjuren och då vet ju alla att det föreligger stor risk för att det blir problemdjur av den föräldralösa "barnaskaran".
Men hur har man tänkt då? Då kommer ju med all sannorlikhet fler hundar att bli dödade. Stackars matte och husse som blir av med sin familjemedlem. Fast det blir ju finfina rubriker i tidningen också.
Då träder ju Olof Lidbergs löften in (att man får döda de problemdjur som finns) och länsstyrelsen kan tillåta skyddsjakt och alla blir glada och nöjda – förutom 80/90 % av Sveriges befolkning.

Och vet ni vad? Det var hela 12 000 jägare som jagade 27 vargar det blir 460 jägare på en varg…! Varför går tankarna till FROSSERI?
Läs här vad jägarna tyckte om sin jakt.

Fast Maud "Thatcher" Olofsson lovade ju att vargjakten skulle skötas "under ordnade former".

ROVDJURSTURISM



Vi har ju haft varg här sedan mitten på 80-talet och vi har följt spåren av tiken som gick här, ja, ibland var det två tikar som gick tillsammans. 
I slutet på år 2000 hade vi en tik som kom från Gillhovreviret och äntligen kom det en hanne som slog sig tillsammans med henne. En kull på 8 valpar föddes. Snacka om fenomenet som uppstår när två långt ifrån varandra genuppsättningar möts.

Vi började ta med folk på våra spårningsturer och så småningom ta betalt för tjänsterna.
Det gällde ju att utnyttja de få tillfällen till försörjning som fanns uti vildmarken.

Med åren lärde vi oss mönstren på vårt alfapar och kunde alltid gardera oss för att ge våra gäster så fin upplevelse som möjligt. Vi certifierade oss med, "Naturens bästa", för turer med hundspann och vargspårning.

Vi har nu varit verksamma i över tio år och följt den väl fungerande vargfamiljen. Vår bostad och platsen vi verkar i ligger mitt i vargreviret.

Den nya rovdjurspolitiken
hade dock gjort oss rädd för att regeringen skulle komma att lyssna för mycket på de högljudda jägarna.

En avskjutning av familjegruppen skulle kunna bli katastrofalt i förlängningen för rovdjursturismen och det var av mycket stor vikt att alfadjuren skulle få bibehållas intakta. Därför kontaktade vi regeringen och uppvaktade med en skrivelse.

Regeringen hade ju skrivit in i propositionen följande som är direkt inklistrat från propositionen:
Att uppleva rovdjuren på plats i naturen, och samtidigt lära sig mer om
deras förutsättningar, är en genuin upplevelse som många människor
söker i allt större utsträckning. På senare år har flera mindre lokala företag
på flera platser i landet utvecklat olika former av upplevelsepaket.
Ekoturism, guidade vandringar och föreläsningar är flera av de aktiviteter
som har utvecklats. Dessa initiativ är mycket betydelsefulla för att skapa
förståelse för och informera och sprida kunskap om rovdjuren som en
naturlig del i vår fauna. Flera av de turistföretag vars affärsidé bygger på
vilt- och rovdjursturism är lokaliserade till landsbygden, vilket innebär
att företagen bidrar till landsbygdens utveckling. I regeringens skrivelse
2008/09:167 En strategi för att stärka utvecklingskraften i Sveriges landsbygder,
lyfts särskilt utvecklingen av turismnäringen fram som bidragande
till landsbygdernas utveckling.

Tyvärr så hade dom nog gjort slut på alla lappkast så det var bara att gå vidare. Vi kontaktade och uppvaktade med skrivelse både till Naturvårdsverket och slutligen Länsstyrelsen för att försöka få gehör av vår situation. Dock utan åtgärd. Hur ställer man sig för att kunna ta av 12 000 jägare ett löfte man tidigare gett. Jag tror att Andreas Carlgren darrade som ett asplöv vid blotta tanken.

Ja, nu står vi här med våra vargspårningsbokningar och just det som inte skulle få hända har hänt med Regeringens, Naturvårdsverkets, Länsstyrelsens och sist men inte minst Olof Lidbergs goda minne...!

Man har slagit undan benen för oss och för Landsbygden, men det kanske är stadsbor som menas i propositionen - de vet ju vad stadsborna vill ha när de kommer ut i vildmarken.

Ett franskt reseföretag som tidigare haft resor till norra Sverige har kontaktat oss för att ha hundspann och vargspårning för sina grupper. De spar in en flygresa genom att komma till oss, vi ligger ju så nära Stockholm och Arlanda. De beräknar att komma med grupper på 30 personer i veckan under snöperioden. Vi har ju ett mycket trevligt Skogshotell här på Finnskogen, Skålsjögården där de kommer att beläggas.
Vi har redan haft en "förtrupp" på tre personer som kännt på hundspann, skoter och "the Swedish kick".
De var så totalt nöjda och ville mycket gärna komma igen. De rekomenderade genast sina bekanta att besöka oss - de kommer på måndag, 11 jan.

Jakten går att fortsätta med, även utan vargjakt, men vargturismen går inte att bedriva utan vargar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

MYCKET bra rutet. heja heja

Frank

2010-01-09 @ 22:28:43
Postat av: Per Skye

Hej

Mycket bra skrivet. Risken är också att vargjakten ökar motsättningarna på landsbygden

/Per

2010-01-09 @ 23:13:41
URL: http://indianmuseum.se
Postat av: Glenn

Skogsbolag vill inte ha älg p.g.a skogsskador som angivande som orsak! Jägarna vill äta älgköttet efter jakten! Vargarna vill äta älg, och kan i vissa fall ge sig på jägarens jakthund! Som lätt kan ses, går denna ekvation ej ihop, utan något får vika sig för att den skall bli rätt! Denna något är vargen! Med stor sannolkhet har ett eller flera skogsbolag större möjlighet till kanske politisk påtryckning i jämförelse med låt oss säga er verksamhet! Är utgången svår att räkna fram då???? Och som de flesta säkert känner till är politiken/politikern som ett strå i vinden, böljande och följande för hårdast blåsande vind! Självfallet hade utgången förändrats om skogsbolagen tjänat på i detta fall vargens förekomst, men men, så kanske inte fallet är, så....

En möjlighet kanske är att spåra skogsmaskiner och för turister uppvisa det fina svenska skogsbruket.... Jisses vilken affärside, eller?

Mvh

2010-01-10 @ 18:03:38
Postat av: Kalle

Ja ni!!



"Och vet ni vad? Det var hela 12 000 jägare som jagade 27 vargar det blir 460 jägare på en varg…! Varför går tankarna till FROSSERI?"



Jo visst var de 12000 som hade anmält intresse för vargjakt! Men de kanske är dax o kolla hur den fördelning var!! Från Ystad till Haparanda är de 12000 plus några utlänska jägare som anm intresse! Och skall man räkna som alla som är emot vargjakten så kan man väl lika bra räkna på antal län som de jagades! 12000/21(län)= 571 * 5 = 2855! Då är de bara 2855 jägare på 27 vargar! Om de nu är så jävla viktigt att sätta en snigel på den siffran!!



O ja visst kan man tycka att de är olyckligt att Amungeparet blev skjutet! Men borde inte länstyrelsens folk slage ner näven o fredat även dessa lika som Galven gänget!!?



O sen verkar de mest vara eran minskade inkomst på rovdjursturismen som svider mest i denna debatt o jakt!!

2010-01-13 @ 15:54:06
Postat av: Gullan

Naturligtvis förstår man att alla 12 000 jägare inte skulle vara ute samtidigt, dock var det så många som skulle vilja! Eller hur?

Håller helt med dig att Länsstyrelsen skulle fredat Amungenparet, vi gjorde våra försök att få till det. Men vem bryr sig om vanliga boende i glesbyg.

Rovdjursturismen är en annan dimension av vargens värde och den utnyttjar vi ju naturligtvis. För att verkligen försöka ge en annan bild av att vi skall bevara vargen. Det vet väl du att vi verkligen vill, att vargen skall finnas här i vildmarken som ett naturligt inslag bland alla andra vilda djur. Kul att bävern kommit tillbaka, eller hur?

2010-01-16 @ 11:26:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter