Nu är måttet rågat! 1Vilken härlig bild! Gnistrande sol, massor av snö, och redo för att sela in hundarna och köra en sväng med trevliga bekanta som var på besök.
Det fanns dock en faktor som spökade, ingången till huset saknar en hall, man kommer nämligen direkt in i köket.
Alla skor och ytterkläder får samsas med allt som händer i ett kök. Man är trött på att kliva över skor på golvet när man skall gå och hämta mjölet.
Det fungerar ett tag men nu har det "taget" tagit slut och vi är i ett skriande behov av en liten hall där gäster och husfolk kan hänga av sig.
Önskemålet var att bygga in verandan och lägga till ytterligare 1,5 meter, den här bilden är dock från i vintras, den enda bilden på verandan och ingången som jag kunde hitta.

Vi tog en diskussion om hur vi skulle lösa problemet. Skulle vi bygga en hall själva så kommer det att dröja väldigt lång tid - vi ville ha den till vintern.

Vi frågade sonen som har företag som både bygger och installerar fönster och dörrar, ja riktiga kvalitetsdörrar, Dalocs säkerhetsdörrar. Vi kommer dock att ha enklare dörrar till vårt lilla bygge.

Sonen hade mycket att göra men lovade att förbarma sig över oss. De skulle vara två personer som skulle ta sig an vårt projekt.

De kom och vi mätte lite på ett ungefär, som det skulle bli som färdigt resultat och satte ut pinnar där grunden skulle grävas.Ett mycket gammalt träd med paradisäpplen står mitt på gården, det blommar enormt mycket varje sommar, lagom till mors dag. Tråkigt nog så har det drabbats av parasiterande tickor som slår ut överallt. Den enorma blommningen är nog ett rop på hjälp för att slå nya skott och på så vis klara det fortsatta levernet.Tråkigt nog så var trädet placerat så att det skulle vara i vägen för både grävskopor och bygge så vi var tvungna att såga ner det.
Trädet var dock så fullt av parasiterande tickor så det skulle inte ha klarat sig så många år till i alla fall.Kronan var mycket stor och alla grenarna blev lagda på hög innan de fraktades bort i skogen för att förmultna.Hallonhäcken och vinbärsbuskarna ligger också illa till...Alf, från Sjösveden kom med sin grävskopa/lastare och började gräva.Cementtrappor och stora stenar plockades upp.Kvar blev detta dike som grunden skulle gjutas i. Vi hade fått ett minimimått, av sonen, på hur djupt det skulle grävas. Det var många stora stenar som plockades upp.

Hade vi verkligen tänkt oss så här stor hall?
Nu var det bara att invänta snickarna...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter