Det blir ett rum till 4Jaha! Då var det klart! Då tar vi itu med reglingen och ser till att få på taket innan kvällen. Vädret verkar bli fint, enligt rapporten så skulle det inte bli regn de närmaste dagarna.Efter måttning och mätning börjar det ta form......dörren åt det hållet......och mer...Takstolarna snickras till efter noggrann uträkning på lutning och tillgängligt utrymme. Hypotenusan...Skall de spikas uppifrån så skall det...Här gäller storspik och hammare. Grannen kommer på besök för inspektion.
Vid det här laget har vi förstått att utbyggnaden skulle bli lite större än vi tänkt från början.Är det något vi saknar så är det utrymme! Tony, sonen vet hur trångbodda vi är och skrockar nöjt när vi börjar planera för två rum istället för en liten hall.

V får en hall som vi kan möblera. En soffa och bord där man kan sitta och umgås får gott och väl plats.
Rummet som blir innanför blir ganska stort och en bra plats för alla kläder m.m.

Ett fönster som är lämpligt stort för att man skall kunna sitta i soffan och titta ut mot gården och hundgårdarna.
Ett litet fönster bredvid dörren som inte behöver kunna öppnas. Det var bara och säga sina önskemål så fick vi ett fönster med exakta mått, precis som vi önskade.Takstolarna kommer på plats.Det befintliga fönstret som fanns vid "kontorsplatsen" har vi fått såga mitt itu. Hur skall vi kunna få till det med ett halvt fönster?Fönstret i rummet innanför hallen behöver bara vara ett ljusinsläpp, så mycket vägg som möjligt behövs till förvarinsutrymme. Därför blir det också ett specialmått på det här fönstret, som passar våra behov.Alla takstolar på plats.Taket spikas på.Nu börjar det skymma, dock fortsätter arbetet ett bra tag framöver med hjälp av starka bygglampor.Arbetet fortskrider nästa morgon, allt går i hiskelig fart och blir hiskeligt BRA!Vindpappen stoppar de kyliga vintervindarna och håller kylan ute.Snart dags för plåten.Vindpappen skärs upp så man kan gå genom dörröppningen.Isoleringen börjar komma på plats.Ännu så länge ser man takstolarna.Det har kommit skivor på väggarna och Robban spänner upp plasten... ...för att lägga upp isolering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter