Tragiskt vargläge



Vår alfahanne har hittats död inte så långt från vårt hus. Troligtvis dog han omkring den 3 mars. Bilden ovan är tagen den 29 januari, då såg han så här hälsosam och välmående ut.

Frågan man ställer sig är: "hur dog han"?
Tankarna går ju till den påkörda vargen för två veckor sedan. Kan det ha varit alfahannen (det var flera vargar på vägen) som blev påkörd och ådrog sig inre skador som lett till döden. Kan han ha tagit ut sig med sin alfahona? Han var ju ganska ålderstigen.
Någon rival som tagit hans hona...?

Frågorna är många, vi får vänta och se vad obduktionen utvisar.
Det har känts sorgligt att veta att både alfatiken och alfahannen i det här området är borta, med sitt förnuftiga hanterande av oss och våra hundars närvaro. Ja, hur de betett sig i vår närhet med de rutiner som finns bland oss boende i området.

Vi får hoppas att den nya Alfatiken hann med att lära sig rutinerna av Alfahannen innan han dog och att hon kommer att föra det vidare till sin förhoppningsvis nya "make".

Om de hann genomföra parningen och hon får en kull under våren så behövs det att minst en av deras valpar (tur att de finns) stannar hos mamman och hjälper henne med att föda upp den kommande kullen. Tre hanvalpar blev turligt nog GPS märkta så det kommer nog att visa sig om någon av dem stannar kvar hos tiken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter