Prepareringstur 1 jan



Vi tog scotern och sladden och styrde mot en av våra leder som går på längre turer som dagsturer m.m.
För nuvarande har vi bara en mil som fungerar som ett tillförlitligt hundspannsspår som man med säkerhet kan låta oerfarna förare köra ett eget spann på. 



När vi kom ut på sjön så fanns det flera vargspår. Ja, sjön var faktiskt full av spår.



Man kunde se att valparna rumlat om och lekt med varandra. De verkade haft väldigt roligt, tänk om man någon gång fick uppleva detta. Även om det bara skulle vara på långt håll.




Här ser man sex spårlöpor, samma riktning och samma ålder, fem i trav och ett i galopp. Spåren som kommer in från vänster är troligen alfadjurens.



Revirmarkering av alfaparet, tiken till vänster och hannen till höger. Man ser även här att hannen kört ned nosen i tikens urinmarkering. Nu finns det även inslag av löpblod i hennes markering. 
Hannen känner det med all säkerhet och tänker nog, snart så ... !



Vi fortsätter på leden genom skogen till nästa sjö. Det är för tillfället för lite snö för att få till ett hållbart hundspannsspår.
Det var vid tövädret senast som vi körde den här sträckan, då skotern fastnade i stöpisen på sjön. Stöpisen, på sjön, har nu frusit ihop med kärnisen och det är ett skapligt lager med snö ovanpå.



Så här fint blir det när man kör med sladden, det blir ett bra underlag inför nästa snöfall.
För nuvarande är det för tunt snölager.
Tövädret gjorde att vattnet flödade i leden, det har nu frusit till is och behöver ett lager med snö för att bli farbart.

Väderleksrapporten lovade snö nu till helgen, vi får hoppas på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter