Vargläget på FinnskogenHej!
I dag ringde en bekant från en by bredvid och berättade att det varit tre vargar som observerats (i dag) av ett jaktlag.
I en annan by har man sett en ensam varg.

Har Amungenvargarna tagit över Ockelboreviret  här runt Katrineberg?
I vårt nätverk här på skogen pekar inget åt det hållet. Spår och synobsar visar med all tydlighet att båda reviren troligen finns kvar.
Man får inte glömma att alfatiken, i Amungen, sprang i Ockelboreviret som liten valp.
När hon blev alfatik i Amungen fick hon, redan då, en bit mark av Ockelboparet, som en typ av hemgift kan man säga. 
En tillfällig försvagning för vargarna i Ockelboreviret inträffade när alfahannen gick ensam här ett tag, han fick då svårt att upprätthålla sitt revir.  Man kunde då se att Amungenvargarna trängde sig in en bra bit i reviret.

Alfatiken i Ockelboreviret  levde fortfafarande, enligt det senaste analyserade spillningsproven, 2007 01 17.
Hon Föddes I Gillhovsreviret 91,92 eller 93.
Att hon, som kanske sveriges äldsta varg, i vilt tillstånd (mellan 14-16 år), har kunnat leva så många månader till är föga troligt.
På spårsnön förra vintern verkade det som om det kommit hit en ny tik till Ockelbohannen. I bland var det ett spår och ibland två spår. I ett av de ensamma spåren fanns det löpblod.
Amungenvargarna tog då chansen att temporärt försöka flytta sin revirgräns lite längre österut. De har enligt andra rykten fått ge efter för Siljansringen, som var fler vargar i sin familjegrupp i vintras. 
En föryngring har skett här i närheten av Katrineberg. Enligt vad vi tror så har det kanske inte blivit någon föryngring i Amungen i år, vi får väl se när spårsnön kommer.

Leif

Kommentarer
Postat av: Dan

Hei, kul att læsa om vargarna.

2008-11-18 @ 00:34:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter