Fortsättning...




Hej!

I kväll skulle jag på ett möte i Sandviken kl 18.00. Vi åkte på eftermiddagen för att uträtta lite ärenden.
På natten hade det varit 0,5 minusgrader så töandet hade inte tagit så mycket på snön sedan gårdagen. Vi bestämde oss för att stanna vid övergången över stora vägen för att se om vargarna hade gått över. Det hade dom gjort.



Båda hade gått mot Grästjärn men ute på ängen hade den ena vikt av mot oss och gått mot huset, därefter vänt före dungen och gått vidare tillsammans med den andra vargen mot Grästjärn. 



Den här rutten brukar Ockelboparet ha men endast en gång tidigare har en varg varit in på¨gården, för tio år sedan när vi nyss flyttat hit permanent. Det var tiken när hon var ensam, innan hannen kom.



I morgon skall Leif följa spåren mot Grästjärn för att se hur dom gått vidare. De brukar gå i spåret över isen på vintern.
Det är vattedrag rätt genom Grästjärn men vi brukar ha ett säkert ställe med rejält tjock is, det gäller bara att hålla ut på precis rätt ställe. Nu finns inget spår att följa och isen kan knappast hålla för en varg. Vi får hoppas att vargen har sina sinnen i behåll och kan tolka isens tjockhet och farlighet.

gullan




Kommentarer
Postat av: Frank

Häftigt!!! Vargar på gårdsplan. Här hos oss tänker dom ta ihjäl den enda varg som finns i Stockholms län.



Frank

2008-11-13 @ 10:33:28
Postat av: veronica

Undrar vad Kaxi skulle göra om han fick lukta på deras spår? Springa till bilen skulle jag tro.

2008-11-13 @ 12:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter