FinnskogsrundaHej!

I söndags var det en jakthund som under helgens älgjakt fick "ståndskall" på en björn (alldeles i närheten där vi just då tränade hundarna). Björnen, som hade slagit en älg höll för fullt på att äta upp sig inför vinterdvalan.I dag tog vi en runda för att se var björnen hade gått. Naturligtvis gick vi inte in i skogen, björnen kanske fanns kvar vid maten - det finns inget farligare än björnar som försvarar sin mat (eller ungar).
Vi följde vägen förbi den slagna älgen och såg var björnen kommit ut från skogen, varefter han hade gått efter vägen, vikt av på en annan väg och följt den några hundra meter. När den kommit fram till ett älgpass som troligen använts tidigare på dagen innan björnen gick där (björnspåren var över bilspåren), hade den tvärt vänt om, gått tillbaka samma väg den kommit!
Jägaren vid älgpasset hade nog pinkat in reviret så björnen skyggade och dristade sig inte till att passera dofterna av människa.Björnen vek sedan av från vägen och gick vidare in i skogen. Kanske den hade fått den sista maten som behövdes för att kunna gå i ide och klara den långa dvalan under vintern.
Vi gjorde en runda för att se om björnen hade lämnat området, ett ganska stort berg som det har sovit björnar i tidigare år, men det verkade som om den fanns kvar i området...

Gullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter