SpårrundaTidigare i kväll ringde en bekant och talade om att det setts tre vargspår här i närheten. Det var en av de ställen som det brukar finnas vargspår på, med jämna mellanrum. Vi kollade diseln (man vet aldrig var man hamnar) i bilen, tog pannlamporna, kameran och åkte iväg. Långt innan vi kom till observationsstället träffade vi på vargspår. Vargarna hade gått i rapportörens bilspår. Alltså hade de gått där efter hans observation.
Vi stannade och tittade, såg två spår som korsade landsvägen. En bit längre in på vägen de kommit ifrån, kunde man se att de varit fem stycken och att tre av dem gått in i skogen. Vid närmare kontroll efter övergångar så fann vi att de tre vargarna som gått in i skogen hade gått över vägen på ett annat ställe.
Man kan tolka det så att alfaparet hade gått rakt fram i korsningen och att tre valpar fått göra en omkringrörelse runt korsningen. Det är ofta man ser just det beteendet hos en vargfamilj.Alfaparet har revirmarkerat med UL2F på granen  (syns svagt gul) och 2 krafs i snön intill.Det var länge sedan man sist såg denna syn, lek av valpar, sist var 2001/2002 på vintern när vi hade Alfaparet med åtta valpar.
Det här är c.a tre km från vårt hus. Kan det vara Ockelbo -, eller är det Amungen - reviret...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter