Fansenvargen 2: Imponerad av polisen!Polisen verkade att ta anmälan om att det pågått ett förföljande av en varg, och blodspår på största allvar - fantastiskt! Jag är verkligen imponerad av polisens arbete när de "säkrat" så många spår med DNA m.m. Annat var det när vi "hittade" en älg, som låg på vägen i närheten av Åmot, med klarblå färg i ligamenten i huvudet och en konstig grönaktig vätska som låg under älgen. Älgen var riven av vargarna och låg på en väg. Dom ansvariga bestämde att älgen skulle få ligga kvar vilket satte igång en larmklocka i mitt medvetande. Folk, ett hundratal, hade varit och tittat på älgen som låg på vägen. Ingen hade anmält att det var konstiga färger på ligamenten! Tilläggas bör att det inte hade något med maginnehållet som runnit ut att göra, det var i en färg för sig så det hade inget med de konstiga färgerna att göra. Vi ansåg att det borde polisanmälas och tyckte att det var konstgt att ingen anmält saken. Vi frågade två bekanta som varit och tittat på älgen dagen före om de inte sett färgerna - det hade dom ju förstås. Vi tog och klippte bort en liten bit av det blåa och tog en näve snö med den andra gröna färgen samt lade det i en plastpåse. Vi sade till varandra att som en normal medborgare skulle vi kontakta polisen men befrarade att det endast skulle resultera i att älgen skulle grävas ner för att "tysta ner det hela". Vi mailade till en bekant rovdjursspårare i Dalarna som i sin tur kontaktade Dalapolisen - och det tog hus i helvete! Polisen kom hotfullt och skulle "beslagta" de prover som vi förvarade i frysen. Leif satt i förhör efter vägen då polisen stoppade honom efter när han var på väg hemåt. Vi förstod ju av deras hotfulla agerande att de såg oss som "bovarna". Vi ville ju ha det hela upp i dagsljus så att man inte kunde smussla undan älgen. Miljöpolisen i Gävle beordrade då att älgen skulle ner till SKL. Det visade sig att det var glycol ihällt i älgen - var det därför man lät den ligga kvar på vägen? Fritt fram? Man vände det hela till att "det är rovdjursvänner som gjort det för att misskreditera jägarna!

Det här gör att vi verkligen beundrar Bollnäspolisen! Tänk att de har lyckats med det som ingen har gjort i HELA SVERIGE. Man har säkrat brottsplatsen samt hittat vargen. Det ni! Min tro på polisen har stärkts så enormt mycket.

Kommentarer
Postat av: Uffe

Bra historiebeskrivning! För att inte tala om det stora upphittade köttstycket som bara "försvann" från polishuset i gävle. Bara försvann...

2011-09-29 @ 18:16:45
Postat av: leif

Köttstycket ja.

Skulle gjort som vi gjorde med klykolälgen, då hade nog Gävlepolisen fått lite fart.

2011-09-30 @ 10:52:26
URL: http://finnskogsupplevelser.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter