Vargfamiljen på vandringI går var det en älgjägare som såg nästan hela vargfamiljen ute på ett hygge c.a. 2,5 km från vår gård. Det var fyra valpar och en med halsband (mamman), som dock inte fungerar. Jag trodde inte att det var fler än två valpar men det var roligt att det visade sig vara fyra.

Undrar om vargen på bilden ovan ( foto Leif Holst) var med också, en fjolårsvalp som stannat kvar med föräldrarna för att hjälpa till med skötseln av den nya syskonkullen. Det är ett helsyskon till den tik som dödades på sjön Fansen i februari i år,  "Fansenvargen".
Det börjar nästan kännas lika som när det gamla paret, som vi hade stationära i just det här området, befann sig här. Ja, t.o.m. rutten verkar vara densamma. Visserligen så är det ett barnbarnsbarn till det gamla paret. Hon är ju inte uppvuxen här men har ändå samma rutt som sina förfäder.
Har de något annat slags "minne"? kanske det "sjätte sinnet" är ett väl utvecklat sinne på vilda djur, som vi dock har förlorat sedan vi tillhörde de vilda däggdjuren? Vi får hoppas att deras sjätte sinne får dem att inse att hunden inte är en fiende och bör därför ignoreras helt.

Roland Näslund från Lingbo fick en väldigt fin film på två av valparna när de kom och hälsade på honom när han satt på en sten i skogen - de trodde dock att han var en fågel. "Alla fåglar flyger ju iväg när man skrämmer dom - det här var ju förståss en väldigt stor och konstig fågel. 
När inte den stora fågeln flög iväg så började den äta hallon istället - överslagsbeteende? Valparna är c.a. tre månader gamla på filmen. En alldeles rosa skit, full med hallonkärnor. Ganska mycket hallon som den har ätit, alltså inte bara älg...

Kommentarer
Postat av: Yvonne och Uffe Stridsberg

Vilken häftig upplevelse det måste ha varit, blir så avundsjuk :-)) En underbar film....roligt att det var fyra valpar.

2011-10-12 @ 23:08:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter