Återbesök på FinnskogenDen här mannen, David, kom på besök i Katrineberg och stannade till vid "Westbergs". Han brukade vara hos sin morbror och moster, Anna och Gustav Nilsson som då bodde i Herrgården i Katrineberg. David var endast i sjuårsåldern då, det var omkring 1925. Gustav Nilsson var klockare så David var ofta med sin morbror upp i kyrkan. En gång kunde han inte stå emot frästelsen att dra i klocksnöret, och klockan klingade - det blev lite ovett...! Eftersom morbrodern hade kossor så behövde de hö och David var med och hämtade hö i Rockaladan som fraktades i en eka.
Han var ju naturligtvis inne i affären också när han var liten, för 85 år sedan.Sonen bor i Torsåker där min Farfar bodde och drev ett skomakeri.
Nu har han skaffat sig ett sommarställe i Lövtjärn som ligger på Finnskogen.Davids fru är uppväxt i Torsåker och kände till min farfar Ernst Boström, och tänk att hon var lite förälskad i en av hans söner när hon var i 15 årsåldern, kan det ha varit min pappa kanske? Ja tänk så det kan bli! Vi visste ju ingenting om varandra och så har vi så många beröringspunkter - vi hade ju faktiskt kunna varit släkt om kärleken hade slagit till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter