2 x 2 Gävlebor på besök idagFrån Gävle har detta par kommit för en tur med hundarna.Lucas startar upp ett litet spann och kör en liten bit för att därefter lämna över. Spirit och Luna får gå i led för första gången.Bra att starta med att sitta i släden och kika in hundarna.Det andra paret, vi har nämligen två olika par med oss idag, startar med att köra själv.Ja, det är faktiskt andra gången i vinter som de åker hundspann.Alla hundar vill ju vara med och springa i spannet, dock måste vi lämna Pajas hemma idag då han visade tecken på lite hälta, lätt gjort om de kommer ut i lösnön och få en sträckning. Kompisen Balo fick dock gå med. Döm om min förvåning när det plötsligt dyker upp en hund bredvid mig när jag står på släden - utan sele och springande fri från linor. Det är ju Pajas som kommit ifatt oss när vi kört några km. Han kunde inte stå emot utan tog sig ut och sprang ikapp oss och sökte upp mig för att få på sig en sele och sättas in i spannetPajas kommer springande ...Leif tar hand om honom, turligt nog så hade vi några selar med oss som reserv.Han får gå bredvid Balo i ett litet spann.Nöjda och glada sätter vi igång igen.Vinter och kallsnö är fortfarande kvar, härligt!Genom Trollskogen......nerför backar...En glad tjej från Ryssland har kommit för att köra hundspann. Kamtjutkerna, ett naturfolk i Ryssland har en gammal tradition med hundspann. Sten Bergman, upptäckresanden, körde tillsammans med sin fru hundspann med Kamtjutkerna.Pajas blev nog ett bra tillskott bredvid Balo i det här spannet.Mitt spann var fullt, både med hundar och folk i släden.Nu är det dags att byte muschers och folk i släden.Hon tar det ena spannet......och han tar det andra, Pajas ser inte ut att halt...Ganska tajt mellan spannen.Visst ser det härligt ut, eller hur?Går det bra för dig?Här sitter två nöjda personer som vilar ut efter ett pass bakom släden.Färska vargspår fick vi se också, kul!Spirit och Luna pressar på för att komma ikapp oss......och passar på att vänslas, sitter man så här lågt så är det fritt fram att pussa på folk.Väl tillbaka så vankas det lunch. Lucas har börjat grädda kôlbullar - hans älsklingsrätt när han är hos oss.Andra gången för vissa...Hoppas ni gillade det.Dom hade ett äkta rysk invandrande hunddjur med sig, var det varg eller hund?Lucas avrundar sin dag med några kôlbullar också.Tack för att ni kom till oss och att ni skrev i gästboken.Och tack för att ni kom till oss en andra gång...Ni är verkligen välkommen tillbaka, kanske en titt i sommar?
Två äkta Ryska invandrareValeria tog en promenad med hunden Billy.
Billy är ju ganska stor så när han hade lekt och spungit runt blev han rapporterad som varg. Det är lätt att ta ett hundspår som vargspår om man har lite fantasi och inte är så säker på hur ett vargspår ser ut. Det är dessutom mycket svårt att avgöra storleken på tassarna om det är lössnö vilket det var.Men han är faktiskt en äkta Rysk invandrare precis som vargtiken som man sövde och fraktade ner till södra Sverige, för att få nya gener.Billy har hittat en kotte och låtsas att det är en lekkompis.

Valeria tar tillsammans med en kontakt i Ryssland hand om Ryska lösdrivande hundar och omplacerar dem här i Sverige. Billy är en mycket sund och fin tvååring som söker ett nytt hem. Visst verkar han trevlig. Intresserad?

Gå in på deras hemsida och läs om deras verksamhet.   www.hundsamarit.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter