Carlgrens dansande för jägarkåren

Man kan se skräcken i Andreas Carlgrens ansikte när han pratar om vargar. Det är inte vargen som skrämmer honom utan jägarna. Han är så rädd för jägarkåren att han kan falla i gråt när som helst, fattas nog bara att någon skriker buu så...!
Jägarna har lobbat mest av alla i hela Sverige direkt mot regeringen. Vargjakt blev det, och forskarnas, kungens och alla uppskrämda (av jägarnas propaganda) människors välsignelse fick dom. Kvar är resten av Sveriges befolkning som är i stor majoritet men har ingen möjlighet att lobba.

Ett mycket starkt argument för jakt var att - "det skulle få bort illegal jakt samt öka acceptansen bland folk". Det blev precis tvärsom!

Det påminner mig om Tjernobylolyckan där forskare bedyrade att koncentrationen av radioaktivt material i marken skulle avta med åren vilket jag absolut inte höll med om. Det blev tvärsom, radioaktiviteten ökade i ytskiktet, vilt och svampar - trots halveringstiden på 30 år.

Tjuvjakten har ökat förmodligen för att man som varghatare känt medvind av forskare, myndigheter, kungen, regering och polisen som inte "lyckats" lösa något fall av jaktbrott vilket ytterligare stärkt "modet" att döda vargarna för egen hand.

Nu har det även kommit i dagen att varg dödats i Gävleborg, och tänk vad bra att Bollnäspolisen tagit det på allvar. Vad man kan läsa i tidningarna så är det inte alls omöjligt att de kan lösa det. De har verkligen en stor arbetsuppgift framför sig. 
Det är viktigt att de lyckas i många aspekter och jag hoppas verkligen att "allmänheten" känner sitt ansvar och rapporterar allt de vet. Vi håller verkligen tummarna för att det går vägen. 

Man kan skönja via insändare i olika tidningar på nätet att det "förlöst" många vanliga svenskar som nu verkar våga uttala sig om sin avsky för dessa individer. Om man läser allt de vill göra med dessa individer så får man verkligen hoppas att polisen skyddar dem annars blir nog fängelserna överfulla med alla "dräpare av vargdödarna". Konstigt nog så är insändare från varghatare ringa, ett tydligt trendbrott.Det har gått åt ett antal vargar i vårt område, Gävleborg. Ja det har faktiskt minskat med åtta vargar trots att endast tre fick skjutas på licensjakten.

 • Skyddsjakt: på Homnatiken
 • Licensjakt: Revirmarkerande hannen i Havrö
 • Licensjakt: Revirmarkerande par i Råhällan
 • Drunkning: Vid märkning av de två ungtikarna i Galvenreviret drunknade båda p.g.a. bristande bevakning
 • Illegalt avlivad: En ung sjösvedentik avlivades med skotrar och för oss ytterligare okända metoder
 • Försvunnen: Alfatiken i Galven är konstaterat försvunnen  Andreas Carlgren lovade att han skulle inplantera vargar om jägarna bara  fick sin efterlängtade vargjakt. Han glömde dock att ta reda på hur man går till väga...
  Först bestämde den token att man skulle sätta ut vargvalpar från djurparker. Har man glömt att djurparksvargar bär på en reccensiv gen som kan ge blindhet? Jag har svårt för att tro att man helt lyckats utplåna den genen. Turligt nog så har man avböjt tilltaget från Carlgren. De är nog medvetna om genuppsättningarna hos sina vargar. I dagarna har vi sett på TV att han gått vidare till Finnarna för att få valpar av dom men de har också avböjt.

  Stackars Carlgren som mer och mer visar vad han och den här regeringen står för - LAPPKAST! Lappkasten ger bara tok i olika områden: vargar, skolor, äldrevård, sjuka, arbetslösa m.m. De har inte koll på vad det blir för konsekvenser i förlängningen.

  Jag hoppas åtminstone på Carlgrens avgång, han kan förresten ta Erlandsson med sig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter