StadsbesökVi åkte ner till Gävle för att bsöka vår kompis Kalle som ser till att tänderna inte ramlar ur munnen alltför tidigt. Han har sin tandläkarmottagning på stortorget. Torgets enorma färgprakt vittnade om att påsken är nära.
När vi kom ut från Kalle så låg allt som stod uppatällt på torget huller om buller. Det var stormbyar som tog tag i allt löst och skickade det runt på marken.Vi ville titta och fotografera dragkedjan på stortorget.Två skateboardåkare hade hela torget för sig själv och jobbade på ordentligt.De ställde sig och tittade på någonting förfärligt intressant. Vad är det här?Någonting händer där borta som har fångat deras intresse - något som är intressantare än Skating?
Det rinner något från lastbilen......och brandkårens män är där......de häller ut spån som skall suga upp vätskan......ja, är det inte tanken som lossnat och läcker för fullt?

På 1980 talet hade vi en Ford transit med flak och två våningar med hundburar. Den var verkligen min favoritbil. En gång tappade Leif tanken på den när han passerade järnvägsövergången vid Hamrånge. Han lyckades dock få med sig både bil och tank, intakta, från spåret. Som tur är så har vi alltid spännband med oss så han band fast tanken och kunde då köra så tills det blev läge för att laga riktigare.Det rinner för fullt ner i den blå tunnan och en stril sprutar ner i hinken...Ledningen står och bedömer situationen. Två brandmän kommer med plasttunnor...Det gäller att separera tunnorna från varandra.Den blå tunnan har blivit full och töms över i den nya större tunnan...Ja, de hade situationen under kontroll så vi gick vidare för att titta på en aktionskamera som man kan sätta på huvudet. Den skall användas inför nästa vinter och fånga orrarna när de flyger upp ur snön när vi passerar, och för mycket mycket annat också förståss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter