Nio skotrar satte nästan stopp för färden.Från Hudiksvall och Stockholm kom dagens gäster för en färd med hundspann.
Dagens väder lovade en mycket fin upplevelse.Ett herrrans liv så fort Leif började sela ut hundarna.Med ett långt ihållande av löpande bland tikarna så har kampviljan mellan hanhundarna varit på topp av testosteronet.
Just nu så är det Ulva som verkar vara i höglöpen, det brukar dock gå bra när de går i spannet. De kan liksom skjuta upp sådana värdsliga saker till efter arbetet med att dra släden.
Tur att vi har både Lucas och mamma Jennie till hjälp idag.Bakka har dock lagt intresset för löptikarna bakom sig och glömt sitt slagsmål med Sluggo.Det är bäst att bekanta sig med hundarna innan fäeden.Billan passar på att sträcka sig upp så hon inte går miste om någon klapp.Lucas' kusin Lee har följt med till Katrineberg och hoppar också in och hjälper till.
NIO SKOTRAR KÖR UPPFÖR HÄLLTJÄRNSVÄGEN! HUR KOMMER SPÅREN ATT SE UT!?Iväg bär det och till början går det bra och spåren är fina, som vi haft dem under två och en halv månad. Leif körde en sväng med sladden i går kväll.Men tror du inte att de har kunnat låta bli att busköra bredvid spåret ute i lössnön och förstört spåret för oss - på bara några sekunder!Spåret som är markerat med svarta linjer är preparerat och mycket hårt. Kliver man ur släden och kliver utanför linjen så sjunker man ner till midjan i lössnö.
Spåren som skotrarna gjorde sjönk ner flera dm och gör att det blir lätt att komma ner med en med.
Där skotrarna kört härs och tvärs genom spåret syns inte det bärande spåret och hundar och släde sjunker ner i lössnön och vickar. JAG VICKADE MED TVÅ PERSONER I SLÄDEN!

Detta har gjort att vi fått ställa in turer som vi inte kunnat genomföra på ett betryggande sätt.Wolf och Osten stretar på i det kalla och knirrande underlaget som kommer upp till ytan. Det var mycket tungt och "stretande" underlag.Vi fick koppla på en hund till i ett trespann."Mördarbacken".Vädret var fantastiskt.I "Trollskogen" är snön fortfarande kvar på träden och ramar in spannen.Ett litet stopp för att vänta in de andra.Skidåkare i spåret som tagit sig en tur i solskenet.Här är han som inte ville köra men gjorde det ändå och tyckte att det var så roligt. Vad var det jag sa'?Genom tallskogen.Ja, till och med frun körde själv och det gick mycket bra.Härligt va'?Fansens is verkar hänga i luften, vattnet är nog urtappat en hel del.Bullen som annars är så pålitlig gjorde flera försök till parning med Ulva som gick bredvid, all energi slösade han på att uppvakta henne så Pelle fick dra det tyngsta lasset.Wolf sköter sig bra som ledarhund.In i den täta trollskogen når inte solstrålarna.Nu återstår nerförsbackarna så är vi hemma igen. Bakka har lärt sig vilket som är spår och vilket som är buskörning av skotrarna.Kamerainställningen hade rubbat sig och förmodligen kommit på makro så kortet blev suddigt. Dock syns det att det är "Hudik" som sitter och äter kôlbullar.Lucas och Lee passar också på att få sig en kôlbulle.Liksom "Stockholmarna".Lucas bjuder på en bulle till kaffet och saften.Nu återstår färden tillbaka till Stockholm, ni fick ju en händelserik hundspannstur.
Tack för att ni kom till oss och ni är mycket välkommen igen.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter