En inspirerande kväll



Anneli, på Bollnäs kommun, kallade ihop till ett "inspirationsmöte" på kulturhuset.
Vi bestämde oss att åka ner, det var ju länge sedan vi åkte på en träff. Vi kände att vi måste se till att synas och höras - NÄR GOOGLE RINGER OCH FRÅGAR OM VÅRT FÖRETAG ÄR NERLAGT så förstår man är det verkligen är fara som hotar. VEM har lämnat dom uppgifterna? Varför har de gjort det? Vad var målet, i förlängningen?



Det var flera intressanta personer som skulle vara med och inspirera oss.



Den här mannen var jag defernitivt nyfiken på. Han har köpt en gammal skola som han gjort om till klippstuga (och mycket mer) för filmer såsom Millenium, Jägarna, Vallander och många många fler. Han har valt att flytta ut från Stockholm och bosätta sig på landet och sitta och klippa filmer. Vilket toppen jobb! En bonusgrej är ju att berörda personer i Stockholm får åka ut på landet för att ta del av filmskapandet - och få både miljöombyte och leva lantliv ett tag. Det var fantastiskt att lära känna honom, han hade förresten en annan klippare hemma hos sig just då, en som vi tävlat hundspann med på åttiotalet.



En annan intressant föreläsare var en syskontrio från Freluga. De hade köpt en gård som de gjort i ordning en scen på, för artister. Ja, inga dåliga artister utan de bästa som Sverige har att visa upp.



De visade bilder och berättade om sitt arbete med att komma igång med sin dröm "Freluga trädgårdsscen".
Gissa om det är populärt. Flera hundra personer kommer på deras arrangemang - och är det inte ett par bekanta som syns i fronten av folkmassan på bilden? Ser de inte ut som Ove & Sonja?



Freluga var ju förstås ett litet samhälle som har sett sina glansdagar försvinna. Men! Det sjöd av liv och upprustade hus med vackra statyer. Det märktes när vi körde igenom där får några år sedan. Syskonen höll då på att rusta en gammal affär som skulle ingå i projektet "Freluga trädgårsscen".



Fint v'a?



Tyvärr så blev det inte så många bilder tagna på alla de husen, dock så fotade vi ett av dem.



Den här byggnaden fachinerade oss med sitt både nya och gamla utseende.



Den här väggen var häftig. En dam berättade att man bedrivit karamellfabrik till för 14 dagar sedan, när vi var där den 25 juni 2009.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter