Tyskar, Holländare, Svenskar och Finnskogsbor



Vi tog våra kära grannar på en liten runda på Finnskogen.



Här, vid Källåsen, har det bott många människor genom tiderna. Först kom Svedjefinnarna och bosatte sig här. Därefter kom Svenskarna och det växte till en väldigt stor by med många hus och även en skola som senare brann ner. Man byggde dock en ny skola som senare flyttades till Lövtjärn där den står kvar än i dag. Inget av husen står kvar idag, dock finns en skogshuggarbarack som används som sommarstuga.



Vi tittade på vargspår som var ganska nygjorda. Vi avslutade dagen med att äta en varsin Rolls Roys i Rimetkojan. Vi fick sällskap av en intressant kille, från Kilaforstrakten, som ofta brukade vara uppe på Finnskogen. När vi började prata så hade vi ju en hel del gemensamt.



Det här Holländska paret brukar komma en gång på våren och en gång på hösten till Katrineberg. De har återkommit i 22 år som de tillbringart i Sverige. Norra Sverige har varit deras mål men även själva resan upp har i sig varit målet också. De har rest 5 - 6 mil om dagen och stannat ca. en vecka på speciellt kära ställen som t.ex. Katrineberg. Trevligt v'a?
Nu kom dom för att ta farväl då dom slutar upp med sina resor med sin lilla husbil. Tyvärr så började åldern, 82 år, att ta ut sin rätt med försämrad syn för Joop. Vi kommer att sakna Mary & Joop de Bruin från Nederländerna. De har varit våra vårtecken och hösttecken i många år.



Blånande sjöar mellan de blånande bergen.



Vår nya granne, Ingmar, har fått besök av sina föräldrar från tyskland. Vi gör en liten runda på Finnskogen.



Vi tittade på några eldpallkojor som står kvar sedan skogsarbetarnas tid.



Vid Rimetkojan tänkte vi bjuda på kôlbullar.



Och kan ni tänka er! Det satt tre personer ute vid grillplatsen - Tyskar!
Det blev sex tyskar och vi.



I kojan blev det Lingon-Linnéas Lingonglögg, Lingondricka, Lingonsylt och Strösselbitar med lingon. Och naturligtvis Kôlbullar också. Trevligt att träffa er! Vi ses igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter