Fransmän på besök i regnetEn grupp med Franska turister som tillbringade en vecka på vårt fina "Skogshotell" Skålsjögården , skall tillbringa några timmar hos oss i Katrineberg.
Vi ville ju naturligtvis att deras vistelse hos oss skulle vara på allra bästa viset, men moder natur var av en helt annan åsikt...De hade varit till älgparken för att se älgarna på närmare håll och till Vildmarksgalleriet för att insupa den fina och spännande atmosfären. Hoppas de fick med sig spännande svenska varor därifrån. Ja, varför inte någon av Hag-Hans' mycket fina tavlor som speglar vårt djur och naturliv.I affären blev det lite berättelser om Westbergarna och deras utvandring till Amerika på 1800-talet.Vi var ju tvungen att berätta att Leif har koppling till Frankrike då hans pappa bodde där under tre år och jobbade med att bygga upp hela byar, i Normandie och Caen i Frankrike, efter kriget. Leif bodde där under ett halvår när han var tre år gammal.
För sin insats fick pappa Åke den här utmärkelsen som är mycket känt i Frankrike.Väl ute på gården så började inselningen av hundarna. I dag kan vi inte ta något litet spann på grund av att spåret är slipprigt och snön på sidan av spåret är så genomblöt så att det inte finns det minsta bäring. Allt som hamnar utanför spåret sjunker direkt ner i den meterdjupa snön.Eftersom mellantobbogan vickar så fort man kommer utanför spåret med en med, valde vi att ta stortobbogan idag. Den har mycket större bärning över lössnö.Wolf är ju som vanligt först ut. Han har sett till att få lite klappar av en snäll kille.Alla hade riktiga utekläder som tål både vind och vatten, ingen festblåsa här inte. De hade bokat sin resa till Sverige via en resebyrå som säljer ovanliga specialresor.Det har varit många plusgrader hela natten och precis när vi skall ut och åka med hundarna så började det regna ganska rejält.Alla var så positiva och hjälpte till med att sela och sätta in hundarna i spannet.Första gänget ser glada ut trots att regnet strilar ner. Jag får dock ta av glasögona som immar igen av regnet.Härliga tjejer va'?Tid för fotografering.Tolken/reseledaren sträcker upp sig i regnet. Han var dagens eldare nummer ett.Snön var så genomblöt den stora släden sögs fast så hundarna fick slita grymt hårt. Värmen är en annan faktor som tar hårt på hundarna som trivs bäst i - 15.
Vi ställde in turerna som var efter denna, dock ville vi försöka genomföra turen med Fransmännen.-"Tjenare alla i Frankrike och Sverige!"Mycket trevliga tjejer som verkligen bjuder på sig själv.Nästa glada gäng som långsamt åker över Grästjärn och Svarttjärn.De hade varit till Falun och provat på skridskoåkning dagen före.Bakka stretar dock på även om det går mycket sakta.Nya i släden?Tolken skall ju också ta sig en tur.Ärtiga killar, eller hur? Han närmast kameran är ofta i Alperna och går på skidor med stigskinn under mer än fyra timmar. De tar sig upp på över 2 000 m, för att sedan ta bort skinnen och köra utför i lössnön genom skogen. Tänk om man hade den konditionen.Sista turen för dagen, Bakka är glad att han får gå hem till hundgården.Christer har kommit för att hjälpa oss med kôlbullarna.De smakade nog ganska bra.Efter en vecka i Sverige har de blivit ett sammansvetsat gäng som säkert kommer att hålla kontakten när de kommer tillbaka till Franskrike.Hela gänget (och jag i mitten) förutom tolken som tog kortet. Jag tror att han tog samma kort med minst fem olika kameror.Efter förfrågan om att få sätta in kort på vår blogg så tog de visitkort på Finnskogsupplevelsers adresser för att kunna gå in och titta när de kommer tillbaka till Frankrike.Ett litet avslutande besök i affären och skriva i gästboken.
Hoppas ni kommer att minnas den här dagen positivt trots regnet och det tunga slädföret.
Ni är mycket välkomna igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter