Hann han göra sin plikt?



Alfahannen dog i början av mars, mitt i parningstiden. Hann halfaparet med att para sig? Kanske han dog mitt i parningsakten? Vi har haft gamla hundar som nästan "gått över på andra sidan" när de försökt sig på parning. Speciellt en hund, Ludde, som alltid talade om när det var löptikar på gång. Vi har fått bära in honom nästan livlös och vätska upp honom flera gånger.  Ja, även människor har ju dött i samma situation...!

Visserligen fann man löpblod efter att hannen dött men det behöver inte betyda att det inte skulle kunna bli några valpar. Tikarna kan nämligen löpa tiden ut även om de blivit dräktiga tidigare.

För ett antal veckor sedan hittade vi en skånk efter en älgkalv vid sidan av vägen vilket kan tyda på att vargen (någon av förra årets valpar) har släpat med sig skånken till de nya valparna men tappat den, kanske det kom en bil och skrämde iväg den.

Vargar har setts bära omkring på skånkar vid flera tillfällen tidigare år och det har även visat sig finnas valpar då också.

Vissa andra indikationer på valpar har det också varit vilket spär på förhoppningarna att det skulle kunna vara föryngringar.



Kommer det att bli revirmarkeringar av ett alfapar i vinter? Vi får hoppas på att någon av de kringrännande unghannar hittar hit till änkan och att de slår sig ihop.
Det skall bli en spännande vinter med att räkna spårlöpor...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter