Träningsrunda 14 dec.



I dag fick Bakka & Billan gå i led på stora spannet. Bakka sliter som en "hund" och ser ut som en krum makaron när han springer.
Förra ledarhundarna, Ice & Kokki går andra par. Jag tror att Kokki är lite putt för att hon är utbytt, men innerst inne är hon nog nöjd med att fått lämna över ansvaret till yngre förmågor. Nöjd med att slippa pressen på att alltid vara på helspänn över vart hon skall gå och att hålla undan för de yngre som hela tiden ligger och försöker pressa upp farten. Ice är mer klarsynt och han har helt klart för sig att det är bara skönt att släppa taget. Ice är dock medveten om att han även nu står högst i rang hos matte och hos löptikarna.



I dag var föret helt annorlunda, temp. - 0,5. Hullingarna på snökristallerna har nog gått bort och kristallerna har blivit runda och glatta (något namn på det Tryggve?).

Samma släde och samma antal hundar som igår, släden går dock som "smör på en het potatis", man får stå och bromsa i uppförsbackarna!
Sissi, en Sebirian huskey som är till åren kommen, springer nog med för sista året, tycker att det går för fort för hennes del. Hon är inte trött men springer inte i samma hastighet som de övriga, hon hänger lite i halslinan och drar ingenting när man kollar baklinan, den är totalt slapp. Det gäller att hålla ner hastigheten.

Vi har för övrigt fyra unghundar med oss och det är väldigt viktigt att hålla låg hastighet även för deras skull. Hastigheten kan skrämma och förstöra unghundar, tyngden att dra en tung släde är däremot absolut inte något problem.



Även i kväll blev det becksvart innan vi kom hem...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
web counter